2014. július 10., csütörtök

Az új süteményes könyvem


A tegnapi nap folyamán megérkezett az akciósan rendelt francia süteményes könyvem (Julian Merceron: A La Mere De Famille: Artisanal Recipes), ami egyrészt gyönyörű, másrészt adott egy zseniális ötletet amivel fel tudom dobni a blogomat. Mondhatni inspirációt kaptam. :)
Maga az ötlet annyiból áll, hogy szeretném lefordítani a könyvben található recepteket, elkészíteni, és erről bejegyzés formájában be is számolnék nektek. A képeket mi magunk fogjuk csinálni, ezzel is dokumentálva a készítés folyamatát és látható lesz az is, hogy valóban én készítem őket. :) A könyvben sütemények, nyalókák, csokoládék, cukorkák, lekvárok, kekszek, fagylaltok és szirupok receptjei találhatóak meg, amiről mind szó lesz majd itt is. Terveim szerint minden héten egy recepttel fogok előrukkolni, persze nyilván előfordulhat, hogy valami aprócska csúszás közbejön, mindenesetre nagyon eltökélt vagyok.



A szakácskönyv egy létező francia bolt titkos receptjeit osztja meg olvasójával, gyönyörű képekkel tarkítva. Az érdekessége, hogy magát az üzletet 1761-ben nyitották meg Párizs szívében és még a mai napig is üzemel.

                                     A la Mere de Famille


Remélem csatlakoztok hozzám és szívesen olvassátok majd a recepteket! ;)

5 megjegyzés:

Tara Nima írta...

juj. mikor jön az első? :))

Névtelen írta...

Ha esetleg elnézed a mennyiségi egységeket és valamelyik édességből több sikeredik, Szentesre küldheted, Erikával szívesen teszteljük. Ildi

Christina alias Pöfivonat írta...

Nima: ha sikerül akkor hétvégén. :D

Ildi: :D:D:D:D édesek vagytok! :D mindenképpen. ;)

PuPilla írta...

Már a könyv is ínycsiklandó, hát még amiket elkészítesz majd belőle :D

Nita írta...

Nagyon jó ötlet, az első két recept baromi ínycsiklandó, várom a többit. :)