Igaz nem a francia süteményes könyvből készítettem eme finomságot, hanem egy teljesen más angol forrást vettem alapul, mégpedig David Gillespie The No Sugar Recipe Book című könyvét, amiben olyan sütemények vannak amiket nem cukorral kell sütni. Na már most én akkor is cukorral csináltam, úgyhogy David Gillespie így járt.
A szerzőnek állítólag ez a kedvenc Ausztrál süteménye, mert állítása szerint mindenkinek mosolyt csal az arcára. Az enyémre csalt, úgyhogy lehet hogy van benne valami. :D
Tészta:
200 g vaj
205 g cukor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
225 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 1/2 teáskanál fahéj
125 ml tejszín
Tetejére:
1 1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál fahéj
50 g vaj
225 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 1/2 teáskanál fahéj
125 ml tejszín
Tetejére:
1 1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál fahéj
50 g vaj
Lépések:
1. Előmelegítem a sütőt 160 fokra.
2. A cukrot és a vaníliakivonatot a vajjal addig kevergetem, amíg krémes nem lesz.
3. Hozzáadom a tojást, majd az így kapott masszához öntöm a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a tejszínt.
4. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformába öntöm és azután 1 órán keresztül sütőm, amíg szép barna nem lesz.
5. Miután elkészült a sütemény, akkor egy ecsettel elkenem rajta a vajat és a tetejét megszórom fahéjas cukorral.
5. Miután elkészült a sütemény, akkor egy ecsettel elkenem rajta a vajat és a tetejét megszórom fahéjas cukorral.
2 megjegyzés:
ez de jól néz ki.
és cukor helyett mit tett bele?
Nima: gyümölcscukrot, de szerintem más édesítőszert is nyugodtan rakhatsz bele. :)
Megjegyzés küldése